Jelenlegi hely

Egyházi hírek

Ranch Akadémia erdőtisztítás
Egyház és társadalom

Ranch Akadémia erdőtisztítás

2018. 05. 26.

Gyülekezetünk kiemelt beruházásának - az épülő Ranch Akadémiának a szomszédságában – gyönyörű környezetben terül el a közösségünk tulajdonában álló, természetvédelmi oltalmat is élvező közel 11 hektáros akácerdő. A Szent György hegy lábánál található parkerdő, adottságaival és a közeljövőben megvalósuló beruházásaival minden igényt kielégítően fogja szolgálni az ide látogatók szellemi, lelki és testi felüdülését. A kisebb tisztásokon elhelyezett padok és pihenőhelyek kiváló lehetőséget teremtenek majd e szép környezetben történő feltöltődésre és hasznos időtöltésre.

Az ingatlan megvásárlásától a napjainkig eltelt időszakban Balsay Zsolt erdőmérnök vezetésével sor került az erdő aljnövényzetének valamint az elhalt és sérült fatörzseinek a kivágására. A téli hónapokban elvégezett gyérítés során mintegy 300 m3 faanyag került kihordásra és hasznosításra. Több vidéki gyülekezet, köztük a székesfehérvári gyülekezetek is hozzájárultak a munkájukkal az építkezéshez és az erdőben végzett munkálatokhoz.  Márciusban és áprilisban több 100 fő vett részt a kivágott fák kihordásában.

A Bodrogi utcai gyülekezet a napokban egy nagy teljesítményű Stihl FS 410 C-EM fűkasza ajándékozásával is támogatta az erdő jövőbeni tisztántartását, melyet Keresztes Zoltán lelkész és Nagy László adtak át Molnár Istvánnak a beruházás helyi vezetőjének.

A védett madarak fészkelését követően folytatódik tovább az erdő tisztítása. Ismét sok kéz bevonására lesz majd szükség a visszamaradt ágak, cserjék és gyomok kitakarítása végett. A terveink szerint erre június első heteiben kerül sor, majd ezt követően kerülnek kihelyezésre a padok és egyéb erdei berendezések. E célkitűzések megvalósítása érdekében a korábbiakhoz hasonlóan a jövőben is várjuk az áldozatkész testvérek jelentkezését.

Megosztás


megosztás facebookon
megosztás facebookon

Kapcsolódó írások


Egyház és társadalom
2017. 01. 26.

Az életeket megváltoztató hitújítás

Egyház és társadalom
2017. 05. 19.

Új játszóteret adtak át Székesfehérváron

Egyház és társadalom
2017. 11. 30.

Fiatalok a küzdőtéren

Egyház és társadalom
2017. 11. 03.

Regionális konferencia Székesfehérváron