HETEK
2024. 04. 04.
Minden gyermek egy megismételhetetlen lehetőség
Hit Gyülekezete a Szeretet szolgálatában. Támogasd adód 1%-ával a Hit Gyülekezete szolgálatát!

A legnagyobb ajándék, amit Istentől kapunk egy új emberi élet: egy személy, aki még nem volt, és akihez hasonló nem is lesz többet. Ezért a Hit Gyülekezete kiemelt fontosságú küldetése a családok és a fiatal generáció támogatása.

Az első iskolánkat 26 éve alapítottuk meg Budapesten. 2024-ben pedig már összesen 12 oktatási intézményt működtetünk, a kisgyermekkortól a felsőoktatásig, ahova közel 7000 tanuló jár nap mint nap. Számukra igyekszünk minden feltételt megteremteni hatékony gazdálkodással, személy- és értékközpontú oktatással, hogy a lehető legjobb körülmények között a lehető legtöbbet hozzák ki a bennük rejlő lehetőségekből.

A gyülekezet által alapított iskolák és óvodák azzal a céllal jöttek létre, hogy a hívő szülők gyermekeiket egy bibliai értékekre alapozó intézménybe írathassák. Itt, miközben magas szintű oktatást kapnak, életkoruknak megfelelően kreatív és közérthető formában megismerhetik a zsidó–keresztény civilizáció alapjait jelentő történeteket. Hittudományi képzésünkön, a Szent Pál Akadémián pedig felkészülhetnek arra, hogy maguk is továbbadják Isten szeretetét az emberek számára.

A fenntartásba átvett intézmények teljes lelkiismereti szabadságban működnek, melyekben a gyülekezet a helyi önkormányzatokkal együttműködve, egy közcélú társadalmi misszió keretében biztosítja a hatékony működést. Jelentős fejlesztési beruházásokat hajtottunk végre, és külön figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására.

Az országos tanulmányi mérések alapján (országos kompetenciamérések, középiskolai felvételi, központi érettségi és felsőoktatási felvételi) a Hit Gyülekezete fenntartásában működő iskolák az elmúlt években a többi, mintegy 1500 magyarországi iskolafenntartó iskolái között a legjobb tíz százalékban szerepelnek. Az általános iskolát elvégzett korosztály tagjainak pedig több mint kilencvenöt százaléka érettségit adó középiskolákban folytatja tanulmányait, a középiskolát végzett tanulók közül a jelentkezők több mint nyolcvan százaléka sikeresen felvételizik a felsőoktatásba.

Gyurkó Tamás, MINDEN GYERMEK EGY MEGISMÉTELHETETLEN LEHETŐSÉG!
Gyurkó Tamás – lelkész és közösségszervező: "A nyár nagyon meghatározó tud lenni a fiatalok életében. sok ember nyáron rontja el az életét. Viszont a gyülekezet táborai olyan intenzív, pozitív löketet adnak a számukra, ami akár az egész sorsukat meghatározza."
Szobota Orsolya, MINDEN GYERMEK EGY MEGISMÉTELHETETLEN LEHETŐSÉG!
Szobota Orsolya – lelkész és bibliatanár: "Anyukám inspirált nagyon. Tánctanár volt, nagyon sok generáció átment a keze alatt, és tőle láttam, hogyan kell barátságosan, szeretettel és viccesen foglalkozni a gyermekekkel úgy, hogy közben azért mégiscsak ő maradjon a tanár."
Vigh Richard, MINDEN GYERMEK EGY MEGISMÉTELHETETLEN LEHETŐSÉG!
Vigh Richárd – megbízott előadó: "Akár igét olvasunk, akár imádkozunk, akár egyhetes előadáson vagyunk az akadémián, a szentlélek személye miatt válnak a tantárgyak, órák élővé és izgalmassá! ettől érzik azt a hallgatók, hogy nagyon szeretnek ide járni."
Major Péter, MINDEN GYERMEK EGY MEGISMÉTELHETETLEN LEHETŐSÉG!
Major Péter - hitoktató: "Ha a Bibliát meg tudjuk szerettetni a gyermekekkel, azokon a történeteken keresztül, amelyekben isten szólt különböző szereplőkhöz, akkor magának istennek a személyét hozzuk közel hozzájuk. Bemutatjuk, hogy Ő nem egy távoli valaki, aki megközelíthetetlen, hanem igenis megszólítható a számukra."
Dékány Dóra, MINDEN GYERMEK EGY MEGISMÉTELHETETLEN LEHETŐSÉG!
Dékány Dóra - tanító: "Számomra nagyon inspiráló környezet a Bornemisza Péter iskola, és ehhez szerintem hozzájárul az is, hogy rengeteg értékes ember dolgozik itt, akik hivatásukként teljes szívvel csinálják!"
Bujdosó Tibor, MINDEN GYERMEK EGY MEGISMÉTELHETETLEN LEHETŐSÉG!
Bujdosó Tibor - iskolaigazgató: "Húsz éve város Hajdúsámson, de nem volt még középfokú oktatása. a szülőkkel és a város vezetésével egyeztetve eldöntöttük, hogy szeretnénk ezt megvalósítani."

Minden gyermek egy megismételhetetlen lehetőség

Hit Gyülekezete a Szeretet szolgálatában
Támogasd adód 1%-ával a Hit Gyülekezete szolgálatát!
Technikai számunk: 0279

https://egyszazalek.hit.hu/

Aktuális híreink