Jelenlegi hely

Missziós szolgálat

Kambodzsa

Kambodzsai küldetésünk a kilencvenes években kezdődött, amikor egy odavaló fiatalember Magyarországon tanult az orvosi egyetemen. Az illető itt Budapesten hallott Jézusról, keresztény lett, és amikor az egyetem után visszament Kambodzsába, ő is elkezdte hirdetni az evangéliumot. Néhány év alatt húsz gyülekezet indult el a szolgálata nyomán. Egyszer csak hívtak, hogy segítsünk, így szerveztük meg az első a missziós utunkat Kambodzsába. Azóta több kambodzsai keresztény fiatal elvégezte már a Hit Gyülekezete teológiai iskoláját, a Szent Pál Akadémiát.

Kirgizisztán

Egy magyar fiatalember Kirgizisztánban tanult repülőgép-pilótának. A felesége, Léna, kirgiz hölgy. Rendszeresen jártak Kirgizisztánba, és tizenöt évvel ezelőtt találtak egy evangéliumi gyülekezetet, ahol megismerkedtek a lelkésszel, akit annyira érdekelt a Magyarországon zajló evangéliumi ébredés, hogy többször is elutazott Budapestre. Egy alkalommal meghívott bennünket és így jutottunk ki először 2000-ben Kirgizisztánba. Magyar keresztények adományaiból és a gyülekezet támogatásával hat kirgiz fiatal jöhetett Budapestre teológiát tanulni a Szent Pál Akadémiára. Miután visszamentek, ők is szolgálni kezdtek az ottani gyülekezetekben, sőt iskolát is alapítottak. A kirgiz lelkész gyülekezetének a tagsága közben országosan tizenötezer főre gyarapodott.

Burkina Faso

Aaron Noba muzulmán hívő 1998-ban tért át a keresztény hitre, és létrehozta Burkina Fasoban saját 600 fős gyülekezetét - amelyet szellemi gyökerei miatt Hit Gyülekezetének nevezett el. Aaron korábban évekig Magyarországon élt, így jutott el a Hit Gyülekezetébe. Szerette volna örökre maga mögött hagyni az afrikai kontinenst, de érezte Isten azt kívánja tőle, hogy térjen vissza szülőföldjére, Burkina Fasóba, így 2003-ban vissza is utazott oda. A Hit Gyülekezete Aaron meghívására az elmúlt években több alkalommal is ellátogatott missziós tevékenység céljából az afrikai országba, hogy segítse az ott folyó evangélium munkáját.

Kongó

2006-ban Flais Endrét, mint a Hit Gyülekezete lelkészét hívták meg a korábbi személyes kapcsolatokon keresztül Kongóba. Több gyülekezetben és keresztény konferencián volt vendégszónok. Kongóban - mint ahogy Közép-Afrikában általában - nem jellemzők a külföldi missziós szolgálatok, ez talán annak tudható be, hogy a hivatalos nyelv a francia és nem az angol. Éppen ezért nagyon örültek, amikor megtudták, hogy Európában is van pünkösdi-karizmatikus megagyülekezet, amelyet az általunk kivitt francia nyelvű anyagokból - prédikációkból, prezentációkból - közelebbről is megismerhettek. Úgy tűnt, hogy nagyon hálásak lennének a Hit Gyülekezete segítségéért. Keresztény vezetőkkel egyeztetve egy lehetséges hosszú távú együttműködés körvonalai rajzolódtak ki, de a részletek kidolgozása még hátra van.

Rwanda

Rwandát Afrika svájcának is nevezik, dinamikusan fejlődik és erősödik a polgárháborús veszteségeket követően. A húsz évvel ezelőtti véres és pusztító népirtás fizikai nyomai kezdenek eltűnni, de az ott élők emlékeiben még él. Flaisz Endre és Lőrincz Péter lelkészek Németh Sándor vezető lelkész felkérésére utaztak el Rwandába, hogy a helyi Church of Faith gyülekezetben missziós munkájukkal segítség a keresztény közösség erősödését. Az afrikai országban a Hit Gyülekezete 10-15 ezer fős tagságot számlál a 64 helyi gyülekezetben.

Ghána

Ghána 1957-ben nyerte el függetlenségét, napjainkban egy rohamosan fejlődő országról beszélhetünk, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra. Ghánából sok fiatal utazik Magyarországra, ahol felsőoktatási tanulmányaikat végzik Budapesten és sokan Debrecenben. Lawrence Tetteh ghánai lelkész a magyarországi rendszerváltás idején tanult a budapesti Közgazdasági Egyetemen és kellemes emlékeket őriz a budaörsi Hit Gyülekezetéről, amelyre keresztény szellemi identitásának forrásaként tekint. Tetteh ma Ghánában vezet keresztény gyülekezetet és szoros kapcsolatban áll a Hit Gyülekezetével, annak vezetőivel és gyakorta látogat el a budapesti közösségbe.

  • Missziós Szolgálat
  • Missziós Szolgálat
  • Missziós Szolgálat
  • Missziós Szolgálat
  • Missziós Szolgálat
  • Missziós Szolgálat
  • Missziós Szolgálat
  • Missziós Szolgálat
  • Missziós Szolgálat
  • Missziós Szolgálat

Kapcsolodó írások: