Jelenlegi hely

Egyházi hírek

Ruandai kapcsolat: missziós istentisztelet Halason
Külföld

Ruandai kapcsolat: missziós istentisztelet Halason

2016. 06. 01.
| Kollár Leila

Május utolsó vasárnapján igazi missziós találkozóközponttá alakult a kiskunhalasi Hit Gyülekezete istentisztelete, ugyanis Ananie Bagaragaza, a ruandai Church of Faith (Hit Gyülekezete) pásztora, valamint Lőrincz Péter lelkész is részt vettek az összejövetelen.

Mindketten Flaisz Endre missziós lelkész, egyben a helyi gyülekezet pásztora meghívására látogatottak Halasra. Ananie beszámolt arról, milyen nagy munka zajlik Ruandában. Jelenleg körülbelül 100 gyülekezetük van, ami ugyanazon látás és teológia alapján működik, mint a Hit Gyülekezete.

A hívőket evangelizálásra buzdítják, kimennek tanyákra, házakhoz, hogy az ottani gyülekezetekbe hívják az embereket. Iskolákat, óvodákat létesítenek, amit az állam nagyra értékel, hiszen ezáltal kiveszik a részüket a népoktatásból. "A mi célunk nem csak az, hogy egy normális oktatásban részesítsük a gyerekeket, hanem ezen keresztül szeretnénk a jó irányba befolyásolni Ruanda jövőjét. Ezért a normális tananyag mellett Isten Igéjét is tanítjuk" - mondta a pásztor.

Ananie elmondása szerint az 1994-es népirtásról híres Ruanda ma békés és nyugodt. A népirtás során körülbelül egy millió tuszit öltek meg a hutuk. A két ellenséges törzs mára azért is tud békében élni egymással, mert a gyilkosok többsége bocsánatot kért az áldozatok családtagjaitól, ők pedig meg tudtak bocsátani. „Én úgy gondolom, hogy ebben Isten keze van, ezért Neki adom a dicsőséget” – zárta bizonyságtevését Ananie.

Ezt követően Lőrincz Péter számolt be legutóbbi, Flaisz Endrével közös ruandai missziós útjukról, majd egy nagyszerű üzenetet mondott el arról, hogy milyen szerepe van abban minden hívőnek, hogy az utolsó időkben a Föld összes nemzete meghallja az evangéliumot. 

A képre kattintva, kérjük, tekintse meg a galériát!

 

Megosztás


megosztás facebookon
megosztás facebookon

Kapcsolódó írások