Jelenlegi hely

Egyházi hírek

Megszentelődés és szabadulás
Hitélet

Megszentelődés és szabadulás

2017. 10. 12.
| Boros Bernadett

Németh Sándor vezető lelkész a megszentelődésről és a démonoktól való szabadulásról beszélt október 11-én, szerdán.

Leszögezte, hogy Isten áldásait és javait Jézus vére által már megszereztük, viszont mindezt a Szent Szellem tudja realizálni az életünkben. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy szabad emberek legyünk. Az objektív igazság, az Ige az, ami szabaddá tesz, és nem tér vissza üresen, hanem pozitív változásokat idéz elő bennünk, hiszen az Igén keresztül Isten saját magát: életét, hatalmát, igazságát mondta ki. Ha Isten tetszésének megfelelően alakítjuk ki az életmódunkat, és letesszük az életünket az Úrnak, akkor Isten minden nyomorúságból megszabadít.

A lelkész továbbá kifejtette, hogy a démonok erősebbek az embernél, így amennyiben megtűrjük őket az életünkben, azok kilopják belőlünk az Igét. Ha viszont a szellemünk tiszta, akkor állandó közössége van a Szent Szellemmel, „jól művelt szántóföldként” működik, és betölti Isten elhívását, ami a gyümölcstermés.

Kihangsúlyozta, hogy a hívőknek fontos felszámolni a kettős életet. Ne legyen titkos életünk, hanem járjunk világosságban! A megszentelődésnek belső motiváción, istenfélelmen kell alapulnia, ezért kell a szívünkbe fogadni az Isten szentségéről szóló kijelentéseket. Következő lépésként pedig akarati döntést kell hoznunk, hogy szembe fordulunk a bűnnel, mivel Isten csak az ellenségünktől szabadít meg. Jézus dicsőséges, szeplőtlen egyházért fog visszajönni, ezért kész állapotban kell lennünk.

A démonokkal való birkózás velejárója a bűntudat, az ember előbb-utóbb rájön, hogy Isten kegyelmi ajándékára van szükség a szabaduláshoz. A töredelmes szívet Isten nem veti meg, hanem belehelyezi a kegyelmét, és a függőség eltűnik. Nem kell megijedni, ha valaki mégis visszaesik, folytatni kell a közbenjárást - fogalmazott Németh Sándor.

Megosztás


megosztás facebookon
megosztás facebookon

Kapcsolódó írások


Egyház és társadalom
2018. 11. 18.

Diadal a halál fölött

Egyház és társadalom
2018. 09. 30.

Készülj fel az Úr napjára!

Hitélet
2018. 10. 06.

Út Krisztus jelenlétébe

Hitélet
2018. 01. 31.

Facebook live Németh Sándorral (#7)

Németh Sándor a Patmos Book&Caféban
Hitélet
2017. 09. 22.

Facebook live Németh Sándorral (#2)