Jelenlegi hely

Egyházi hírek

Európa jövőjéről beszélt Tarjányi
Egyház és társadalom

Európa jövőjéről beszélt Tarjányi

2016. 03. 05.
| Munkatársainktól

Egy új hidegháború rontott be Európába– kezdte előadását Tarjányi, aki szerint az orosz-ukrán konfliktus feltárása nélkül elképzelhetetlen a nemzetközi migrációs válság megértése. Érdekellentétek, katonai konfliktusok és anyagi érdekeltségek tucatjaira világított rá ezután az előadó, aki elmondta, hogy a térségben több nemzetnek is megéri fenntartani a jelenlegi helyzetet, és pontosan ez nehezíti a válság megoldását is.

Amíg ugyanis mindenki a saját zsebét tömi, addig együttműködésről szó sem lesz, márpedig az embercsempészet, valamint a fegyver- és drogkereskedelem túl sokat hoz a konyhára. Egységes európai fellépés nélkül értelmes megoldásról szó sem lehet– állítja a biztonságpolitikai szakértő.

A képre kattintva, kérjük, tekintse meg a galériát!

Az euroatlanti országok hatalmi játszmái és a nyugati kultúra kényelmes életformája nagyban hozzájárult a tömeges migrációhoz, az elmúlt száz év csontvázai most dőlnek ki „Európa szekrényéből”. A legnagyobb problémára mégis csak ez után tért ki Tarjányi: Európa hitehagyását, a keresztény spirituális gyökerek elveszítését nehezebb lesz megoldani, mint a migrációs válságot.

 

              

Tarjányi Péter - Mi lesz veled Európa?

Megosztás


megosztás facebookon
megosztás facebookon

Kapcsolódó írások