HIT GYÜLEKEZETE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁGA
2018. 10. 28.
Mandulafa Óvoda átadó ünnepség
A Hit Gyülekezete óvodájának átadása Gödöllőn.

Habár 2018. október 21-e szomorkás időjárással indult, a gödöllői Hit Gyülekezete ezen a vasárnapi délutánon mégis örömteli eseményeknek nézett elébe. A délelőtti ünnepi istentiszteleten Dr. Mészáros István szolgált és az Új Forrás együttes is fellépett majd a vendégek és a gyülekezet tagjai átvonultak az átadó ünnepség helyszínére, a Tessedik úti Hit-Házhoz. A meghívott vendégek között volt Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere, Dr. Mészáros István a Hit Gyülekezete országos vezetőségének ügyvezető igazgatója és Horváth András a Hit Gyülekezete oktatási főigazgatója.

A felújított épület előtt egy közös buzdító dal eléneklése után Dr. Gémesi György mondott beszédet. Kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartja a családok és a gyermekvállalás támogatását hiszen ez az a terület ami minden embert összeköt. Ezért is segítette és támogatta az épületben - szeptember óta - működő Mandulafa Óvoda elindulását. Elmondta ezen kívül, hogy örül annak, hogy a gyülekezet tagjai Gödöllő városában akarnak értéket teremteni, az óvoda építést pedig egy olyan célnak nevezte amiért érdemes összefogni, hiszen

ha nincs gyerek, akkor nem lesz jövője ennek a nemzetnek.

A polgármester elismerő szavai után Dr. Mészáros István mondott ünnepi beszédet, amelyben kifejezte hogy mennyire “felemelő dolog egy óvodát felavatni...mert nem pusztán egy építményről van szó, hanem helyi emberek, férfiak és nők, családapák, családanyák, idősek és ifjak reménységének, hitének kézzelfogható bizonyítékáról.” Felhívta a figyelmet arra is, hogy ez a beruházás bizonyítéka az önfenntartó egyházmodellnek is, amit a Hit Gyülekezete mindig is képviselt, továbbá annak is, hogy a

keresztény közösségeink nem fogyasztják, hanem gyarapítják városaik javait, gazdagítják környezetüket és a közjót szolgálják. 

A beszédek után Dr. Gémesi György és Dr. Mészáros István ünnepélyes keretek között átvágta a nemzeti színű szalagot és ezzel hivatalosan is megnyitotta kapuit a Hit-Ház és benne a Mandulafa Óvoda. A program következő részeként mindenki személyesen is bejárhatta az épületet, zárásként pedig állófogadás várta a megjelent vendégeket.

Aktuális híreink