Jelenlegi hely

Egyházi hírek

Az igazság szabaddá tesz
FotóDósa Győző
Hitélet

Az igazság szabaddá tesz

2017. 10. 19.
| Kósa Zsolt

Igazság szabaddá tesz, a hazugság megkötöz - erről beszélt Németh Sándor a szerdai istentiszteleten, kiemelve, hogy a keresztények nem sántikálhatnak kettős úton.

"Jézus egy dicsőséges egyházért jön vissza, és erre fel kell készülni, sőt készen kell rá lenni" - fogalmazott a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Nagy baj a keveredés a hívők életében: bár a világ ránk akarja kényszeríteni a szekularizációt, de nekünk ellen kell állnunk ezzel szemben - mondta. Németh szerint létezik szellemi tisztátalanság, ekkor az emberi szellem ellenáll a Szent Szellemnek. Ilyen esetekben a Sátán könnyen kikapja az igét az ember szívéből, ez már csak ezért sem jó állapot. Törekedni kell a szellemi tisztaságra, ekkor könnyen megy az együttműködés Istennel - fogalmazott a lelkész és hozzátette: a megszentelődés motivációja az Isten félelem.

Jakab ír a kettős lélekről, Európában nagy divat a bonyolult személyiség, pedig az nem más mint, mindig más démon nyilvánul meg az emberben. Ezért Németh szerint az egylelkűség a kívánatos - de ehhez meg kell szabadulni a démonoktól, aminek pedig az alapfeltétele az, hogy meg kell alázkodnunk a Biblia előtt, és szembe kell helyezkednünk a bűnnel.

Ehhez akarati döntés szükséges, ami ugyan nem hoz szívbeli változást, de a szellemet befolyásolja, hiszen lélekkel vagy megkeményítjük, vagy meglágyítjuk a szellemünket - mondta a lelkész.

Megosztás


megosztás facebookon
megosztás facebookon

Kapcsolódó írások


Vidám Vasárnap
2018. 06. 08.

Az erősségek kifosztása

Vidám Vasárnap
2018. 05. 30.

Az Ördög munkájának lerombolása

Hitélet
2017. 10. 12.

Megszentelődés és szabadulás